Konsept

Velkommen til Brasilia, Bergens eneste brasilianske restaurant! Hos oss får du servert ekte churrasco, på brasiliansk vis.

Velg tilbehøret selv, sitt ned, og få servert det lekreste kjøtt av våre gauchos.

Brasil er nærmere enn du tror!

Slik fungerer det

Du velger selv tilbehøret fra vår mangfoldige buffet. Du vil deretter få utdelt en brikke ved servering. Når brikken viser grønn side, serveres du kjøtt. Trenger du en pause, snur du brikken helt enkelt og greit til rød side.

Historien bak brasiliansk churrasco

Det begynte tidlig på 1600-tallet, vest i Rio Grande. Beitende sauer og storfe ble en viktig del av innbyggernes liv, etter hvert som flere slo seg ned og dannet egne samfunn. Kjøttet var en viktig næringskilde og hjalp ‘gaucho-ene’, som jobbet med buskapen, med å holde seg frisk, sterk og mett.

Det var i denne perioden at churrasco oppstod i den formen vi kjenner i dag – en grop med glødende kull, med grillspyd av kjøtt festet over.

Oppskriften kunne ikke vært enklere: ta noe salt kjøtt som har litt fett – vanligvis ribbein – og stek det sakte først på den ene siden, så den andre. Og resultatet? Deilig, mørt kjøtt med masse smak!

  • Picanha (culotte)

    Vårt mest populære alternativ. Krydret med havsalt. Ingen allergener.
  • Entrecôte

    Et allsidig og ekslusivt kjøtt. Krydret med havsalt. Ingen allergener.
  • Alcatra (mørbrad)

    Krydret med havsalt. Ingen allergener.